Команда професійних істориків та мандрівників, закоханих в свою справу, захоплена красою та різномаїттям куточків України буде рада допомогти Вам відкрити для себе цю чудову країну!
Наші контакти:
099 706 53 33, 0976114857
Для того, щоб ознайомитись з нашими пропозиціями екскурсій та турів по Україні пропонуємо відвідати наш сайт www.Tour-U.in.ua

вторник, 10 марта 2015 г.

Тарасова верба

Кожна нація має мати власних героїв та символи. Без цього не може існувати, бо не буде по чому себе ідентифікувати.
Тарас Шевченко - один з не багатьох символів українців. Символ, який не старіє з роками, і не те що не перестає бути актуальним, а навпаки, його вагомість для українців набирає обертів з кожним роком, часом, хвилиною.
Сьогодні, в день народження поета про значення його віршів говорили багато і в усіх куточках України. Як завжди, хочу поділитись своїми враженнями від сьогоднішнього дня :)

В Донецьку ніколи не відчувала, що 9 березня - це якійсь особливий день. У Львові це було відчутно завжди.
8-9 березня по-львівські - це перш за все майже святі "ШЕВЧЕНКІВСЬКІ ДНІ"!
Люди у вишиванках ідуть з квітами.. зразу чомусь думаєш, що в них продовження святкування 8 березня, але якщо за ними простежити, то стає зрозумілим куди вони поспішають  - привітати з Днем народження Кобзаря! Це не тільки офіційні заходи. Існує досить велика частка людей, яка вважає 9 березня особистим святом. Покласти квіти до памятника Шевченка - це обовязок.
Мені імпонує така відданність галичан символам української нації, традиціям, святиням. В такі дні відчувається єдність народу, розумієш, що Україна є і буде, що ми вистоїмо і переможемо.
Наша сімя також долучилась до святкування уродин Тараса Шевченка. Центр Волонтерства ГФ "Народна Самооборона" проводив дуже гарну акцію, під час якої дітки переселенці та з сімей учасників АТО саджали Шевченківську вербу в Левандівському парку. 
Шевченківська верба - це пагінці від тої самої верби, яку Шевченко посадив на засланні в Казахстані. Отже акція була дуже символічною: по-перше садили вербу разом дітки зі Сходу та з Заходу, що дуже важливо в наш час для єднання нації, по - друге в акції приймали участь люди різних поколінь - найменьшій учасниці було півтора роки, а найстаршій - 74! Це важливо з точки зору спадкоємності поколінь. По-третє акція носила просвітницький характер - діти читали вірші Шевченка, після того дивились документальний фільм  про життя поета. По -четверте акція мала екологічний характер. Центр Волонтерства не дарма обрав Левандівський парк, який є далеко не центральним парком Львова (я впевнена Ви розумієте що це означає ;))

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Не стесняйтесь оставлять свои комментарии!!! ;)